Arno van Doorne

 

Arno heeft Toegepaste Bedrijfseconometrie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant (nu: Universiteit van Tilburg). Na afronding van de studie heeft hij ruim 10 jaren bij een IT bedrijf gewerkt, dat steeds voorop liep in visie en technologie. Hij heeft zich sindsdien ontwikkeld op het gebied van software development, workflow technologie en proces- en informatiemodellering. Sinds 2003 heeft hij zich als zelfstandige gespecialiseerd in de vraagstukken van de informatiehuishouding bij de overheid. Sinds enkele jaren werkt hij met regelmaat samen met Need2change.

 

“Ik heb veel ervaring opgebouwd in het digitaliseren (analyse, ontwerp, implementatie) van bedrijfsprocessen en informatiestromen. Mijn kracht ligt in het snel en goed inzicht krijgen in de bedrijfsvoering, het modelleren en optimaliseren van de vereiste gegevens- en procesmodellen en het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke oplossing voor de eindgebruiker.

Ik werk graag in teamverband en speel graag een rol als teambuilder en inhoudelijk motiverend coach. Ik ben niet ‘iemand van de harde lijn’ en probeer altijd in goed overleg tot een oplossing te komen. Daarbij neem ik de belangen van de diverse betrokkenen mee.

De hoeveelheid informatie neemt overal exponentieel toe. Het beheer van die informatie is vaak niet onder controle en voldoet (binnen de overheid) niet aan de regels van de archiefwet. Een pasklaar antwoord om dit probleem op te lossen is er niet. Ik zie het als een uitdaging om die berg informatie zodanig te ordenen en structureren dat deze met de juiste bedrijfsprocessen beheersbaar en toegankelijk blijft. De kernbegrippen die daar bij horen zijn wat mij betreft: goed nadenken, aanpakken en samenwerken; en niet in die volgorde maar continu en gelijktijdig.”

Profielfoto Arno kopie