Michiel Rijneke

 

Michiel studeerde Economisch publiek- en bedrijfsrecht in Utrecht en volgde een Master of Management & Organisation aan TIAS Business School in Tilburg. Daarnaast volgde hij een mediationopleiding, een coachingsopleiding en een kwalificatietraining voor de persoonlijkheidsinstrumenten MBTI en 16PF.

In 2006 heeft Michiel Need2change opgericht vanuit de behoefte om als ondernemer de opgedane kennis en ervaring in te zetten om organisaties te helpen in hun ontwikkeling.

 

“Ik heb me gespecialiseerd in het begeleiden van verandering omdat ik geboeid ben door de complexiteit van het samenspel van mensen, processen en techniek. Ik doorbreek patronen en bereik resultaten omdat ik verbinding maak met mensen, hun vak, hun rol en hun doelstellingen.

Ik typeer mezelf bij voorkeur als een generalist; een rol die ik bewust blijf opzoeken. Ik heb een hekel aan het napraten van trends en opvattingen die naar mijn idee vaak te weinig kritisch worden onderzocht en zoek daarom zelf altijd naar de kern van vraagstukken. Ik neem daarin mijn omgeving mee en werk vanuit daar naar concrete en gedragen oplossingen. In alle fasen ben ik eerlijk en open naar mijn opdrachtgever en medewerkers en stimuleer ik hen het beste uit henzelf te halen.

Op basis van de kennis en ervaring die ik tijdens mijn opleidingen en werk heb opgedaan, heb ik ManagementRadar® ontwikkeld: een model dat managers en HRM-adviseurs helpt bij het analyseren van hun organisatie. ManagementRadar® helpt bij het in kaart brengen en kiezen van de juiste interventies om organisaties verder te helpen. Meer informatie is te lezen op www.managementradar.nl.”

profielfoto MR site