Veranderen? Verbinden!

Bij organisatieverandering gaat het in essentie om het doorbreken van patronen. Het kan zijn dat werkroutines (patronen van handelen) worden aangepast, dat de afstemming tussen afdelingen (patronen van contact) anders moet worden, dat de manier waarop naar de buitenwereld wordt gekeken (patronen van denken) wordt opgeschud en ga zo maar door. De meeste mensen vinden dat niet prettig. Patronen bieden houvast, geven zekerheid en zorgen ook een bepaalde mate van efficiency. Kom je aan patronen, dan kom je dus aan zekerheid, rust en aan iemands comfort zone.

 

Als het goed is wordt er echter niet zomaar iets in een organisatie veranderd. Daar is een reden voor. Een doel dat moet worden bereikt. Als het goed is wordt het doel verteld en beschreven, maar dat leidt (helaas) niet automatisch tot het doorbreken van de patronen dat nodig is om het doel te kunnen bereiken.

 

 

Om mensen zo ver te krijgen dat ze patronen gaan doorbreken, is méér nodig. En omdat alles met alles samen hangt moet het management een set van interventies kiezen waardoor de patronen wél worden doorbroken, waardoor verandering wél succesvol verloopt.

 

In praktijk blijkt dat het goed werkt als je het doorbreken van patronen bekijkt aan de hand van het woord verbinden. Medewerkers moeten zich immers verbinden met het vernieuwde doel van de organisatie, zodat ze meedenken over de manier waarop dat samen bereikt kan worden. Zij moeten zich ook verbinden met de ontwikkelingen die rondom de organisatie spelen, zodat ze die zelf gaan signaleren. Maar ook moeten ze zich verbinden met hun eigen vakmanschap, zodat ze vanuit zichzelf bezig gaan met hun ontwikkeling en willen excelleren. En natuurlijk moeten ze zich verbinden met het opnieuw maken van afspraken die worden vastgelegd in vernieuwde procedures en instructies.

 

Denkend vanuit het woord verbinden is het makkelijker om te ontwerpen wat gedaan moet worden om die verbinding te stimuleren. Er wordt dan niet uitgegaan van “opleggen”, want dat leidt immers sowieso tot weerstand. Verbinden gaat ervan uit dat je uit bent op een stevige connectie.

 

Hoe dat er in de praktijk uit kan zien, wordt beschreven in de volgende blog. Nieuwsgierig? Registreer je hier (heb je een email ontvangen met een link naar deze Need2change Blog dan ontvang je de volgende automatisch en hoef je je niet te registeren).

 

Verbinden, dát is de kunst van managen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *